Presunúť na hlavný obsah

Dnes je na programe folklór, sobota bude patriť deťom a v nedeľu nás bude baviť kapela Veľký dom

Kultúra

Bartolomejský kultúrny týždeň pozýva dnes na folklórny podvečer. Vystúpia členovia obľúbeného domáceho Detského folklórneho súboru KELČOVAN,  jedinečná ženská zostava KYSUCKÉ VRCHÁRKY a na záver programu zahrá a zaspieva ľudová hudba CAPKOVCI. Po celý čas budú znieť krásne ľudové kysucké piesne a hudba. Tento týždeň nám počasie skutočne nepraje, a tak, sa pre jeho nestálosť a nevyspytateľnosť aj dnešný program bude konať v spoločenskej sále Domu kultúry v Čadci. Nech vás to neodradí, príďte medzi nás, podporte kultúrne dianie v našom meste.

Zajtra – v sobotu 28. augusta je od 10.00 do 16.00 hod. v areáli pri Palárikovom dome a na Palárikovej ulici na programe DEŇ HIER A RADOSTI PRE RODINY S DEŤMI. Pracovníci Centra voľného času v Čadci pripravili pre vás rôzne interaktívne hry a súťaže pre deti všetkých vekových kategórií. O zábavu sa postará aj pouličný bábkar MICHAL CVOLIGA a jeho veselý kamarát – showman Džoko. Veríme, že počasie sa umúdri (aspoň tak to vychádza podľa predpovedí) a nebude potrebné sťahovať akciu do Domu kultúry.

Nedeľa 29. augusta od 17.00 hod. bude patriť na Kysuciach dobre známej a obľúbenej pop-rockovej kapele VEĽKÝ DOM, ktorá sa nepochybne postará o dobrú zábavu a uzavrie tak program Bartolomejského kultúrneho týždňa. Program by sa mal tiež konať v exteriéri, no môže byť tiež presunutý do Domu kultúry v prípade daždivého počasia.

Srdečne vás pozývame. Na všetky uvedené programy je vstup voľný.

DÔLEŽITÉ UPOZORNENIE: V prípade nepriaznivého a nestáleho daždivého počasia sa jednotlivé programy uskutočnia v priestoroch Domu kultúry v Čadci.

Prezentácia remeselných majstrov

Na Palárikovej ulici sa budú od dnešného dňa do nedele (27. – 29. 8.) svojou tvorbou prezentovať aj ľudoví a umeleckí remeselní majstri z Kysúc i blízkych regiónov. Návštevníci budú mať možnosť obdivovať prácu a fortieľ tých, ktorým učarovali prírodné materiály a naše tradície. 

Avizovaná prezentácia Textilného remeselného centra sa, žiaľ, z technických dôvodov na Palárikovej ulici v týchto dňoch neuskutoční.