Presunúť na hlavný obsah

Koncert 4. medzinárodného hudobného festivalu PRO MUSICA NOSTRA ozdobia poprední slovenskí umelci

Kultúra

Mesto Čadca, Hudobné centrum Bratislava a OZ Naša kultúra vás srdečne pozývajú na koncert 4. ročníka Medzinárodného hudobného festivalu PRO MUSICA NOSTRA Thursoviensi, ktorý sa uskutoční v piatok 17. júna 2022 o 19.00 hod. v kostole sv. Bartolomeja v Čadci. V podaní vynikajúcich slovenských spevákov – sólistov – Evy Garajovej (mezzosoprán), Márie Tajtákovej (soprán, na snímke), kysuckého rodáka Gustáva Beláčka (basbarytón) a významného klaviristu, bývalého dlhoročného riaditeľa Slovenskej filharmónie Mariána Lapšanského, zaznejú jedinečné skladby hudobného skladateľa Antonína Dvořáka – výber z Cigánskych melódií OP. 55, Moravské

Dvojzpěvy OP. 20, výber z diela V národním tónu OP. 73 a ďalších autorov. 

Vstup je voľný. Srdečne vás pozývame. Nenechajte si ujsť tento výnimočný umelecký zážitok. Podporte a staňte sa účastníkmi kultúrneho diania v našom meste.

Medzinárodný hudobný festival PRO MUSICA NOSTRA Thursoviensi

Festival sa v tomto roku koná v dňoch 10. – 18. júna 2022 na pôde 8 miest a obcí – Orlové, Bytča, Gbeľany, Kysucké Nové Mesto, Žilina – Trnové, Budatín, Čadca a Rajec. Vznikol na základe myšlienky založiť dlhodobú tradíciu prezentácie klasickej hudby na špičkovej interpretačnej úrovni s medzinárodnou účasťou a zároveň predstaviť publiku vybrané historické pamiatky regiónu ako netradičné koncertné priestory. Garantmi festivalu sú Hudobné centrum Bratislava a občianske združenie Naša kultúra. Organizujú ho v spolupráci s vybranými mestami a obcami Žilinského kraja. Jedným z nich je aj mesto Čadca, ktoré sa už po 4. raz aktívne zapojilo do organizácie festivalu. Podujatie má veľký potenciál poskytnúť publiku priestor pre oživenie a spestrenie kultúrneho života v danom regióne a prispieť tak k celkovej propagácii historických miest regiónu Kysúc a horného Považia. Viac informácií nájdete na www.mestocadca.sk a www.hc.sk.
 

Galéria