Presunúť na hlavný obsah

Jubilujúca Galéria Čadca pozýva na výstavu Jozefa Mundiera a jeho dcéry Veroniky

Kultúra

Akad. sochár Jozefa Mundier z Čadce a jeho dielo je kysuckej verejnosti dobre známe. V minulosti niekoľkokrát predstavil svoju tvorbu v rámci autorských aj kolektívnych výstav v Kysuckej galérii v Čadci i v Oščadnici, v Považskej galérii umenia v Žiline alebo v ďalších galériách na Slovensku i v zahraničí. Výstava jeho sôch, ktorú pripravila Galéria Čadca v spolupráci s autorom má však aj ďalšiu dimenziu. Jozef Mundier v danom priestore už po druhýkrát vystavuje spoločne so svojou dcérou Veronikou, mladou talentovanou výtvarníčkou, ktorej popri maľbe učaril výtvarný dizajn a jeho rôznorodé podoby. Na výstave sa tak prezentuje nielen svojimi originálnymi obrazmi, ale aj šperkami.  

Jozef Mundier nás zasa vtiahne do svojho sochárskeho sveta, v ktorom hlavnú úlohu opätovne hrajú čisté, jednoduché línie a pôvabné tvary. Dominantným materiálom je tu drevo, no neraz sa snúbi s kovom a ďalšími materiálmi, pričom vytvárajú dokonalú symbiózu. Jeho sochy nás očarúvajú z každého uhla pohľadu a jednoznačne im možno priradiť prívlastok – krásne. Veríme, že v priestore galérie sa budú diela otca i dcéry vzájomne harmonicky dopĺňať a vytvárať pôsobivé kompozície, uprostred ktorých sa bude návštevník cítiť dobre a zatúži sa znova vrátiť a obdivovať pôvab a čaro jednotlivých objektov. 

Galéria Čadca srdečne pozýva všetkých priaznivcov výtvarného umenia na výstavu Jozefa a Veroniky Mundierovcov nazvanú INTERMUNDIA. Vernisáž výstavy sa uskutoční v sobotu 3. júna 2023 o 17.00 hod. Kurátorom výstavy je známy slovenský maliar Stano Lajda. V rámci vernisáže si pripomenieme aj 10. výročie založenia mestskej galérie v Čadci.

Garantmi výstavy sú Mesto Čadca a Dom kultúry v Čadci.

Výstava potrvá do 30. septembra 2023. Vstup je voľný. Všetci ste vítaní. Galéria je otvorená v pondelok – piatok od 8.00 do 16.00 hod. a počas letných mesiacov (jún, júl, august) aj v sobotu od 8.00 do 12.00 hod. 

Jubilujúca Galéria Čadca pozýva na výstavu Jozefa Mundiera a jeho dcéry Veroniky - Výstava potrvá do 30. septembra 2023. Vstup je voľný. Všetci ste vítaní. Galéria je otvorená v pondelok – piatok od 8.00 do 16.00 hod. a počas letných mesiacov (jún, júl, august) aj v sobotu od 8.00 do 12.00 hod.