Presunúť na hlavný obsah

Mesto Čadca pozýva na tradičný Bartolomejský hodový jarmok

Kultúra

Mesto Čadca v spolupráci s Domom kultúry v Čadci a ďalšími partnermi pripravuje a srdečne pozýva všetkých obyvateľov Čadce, Kysúc a ďalších návštevníkov nášho mesta a regiónu na najväčší kultúrno-spoločenský sviatok – Bartolomejský hodový jarmok, ktorý sa koná pod záštitou primátora Mateja Šimáška. Uskutoční sa počas posledného augustového víkendu, v dňoch 26. a 27. 8. 2023 a sľubuje dobrú pohodu a bohatý hlavný i sprievodný program. Veríme, že aj v tomto roku si jarmok všetci spoločne užijeme pri dobrej zábave so svojimi rodinami a priateľmi. 

V rámci programu na Matičnom námestí sa popri domácich obľúbených folklórnych kolektívoch – DFS Kelčovan a FS Kysučan predstavia aj poprední slovenskí interpreti a kapely ako sú Peter Bič Project, Peter Cmorík Band, Desmod, Kali & Peter Pann, The Backwards a Jana Krištof Lehotská. Do Čadce zavítajú aj nemenej známi Duchoňovci a Pavelčákovci. Zabávať nás bude taktiež domáci obľúbený Crown Band Štefana Matáka, ako aj umelci z našich partnerských miest – Goralská kapela zo Žywca a Cimbalová muzika Bečva. Pre deti je pripravená veselá Telka Strýka Baltazára i Bublinová show. Malých i veľkých návštevníkov nepochybne potešia a zaujmú aj členovia historického združenia Kompánia z Turca, jedinečná kontaktná ZOO Arakovo z Bojníc, ktorá privezie do Čadce 40 pestrofarebných krotkých papagájov i atraktívne prenosné digitálne planetárium v réžii Kysuckej hvezdárne. 
Naše mesto prídu pozdraviť aj sólisti a členovia folklórnych zoskupení z obcí Vysoká nad Kysucou, Čierne, Skalité, Oščadnica, Zborov nad Bystricou a Svrčinovca.

V areáli pri Palárikovom dome sa predstavia Dychová kapela Ochodničanka – Lieskovanka, hudobná skupina Tyrkys a Čadčianska muzika.
Slávnostná sv. omša sa uskutoční v nedeľu areáli kostola sv. Bartolomeja, v prípade nepriaznivého počasia v interiéri kostola. V ten istý deň si pri pamätníku SNR uctíme aj pamiatku bojovníkov za našu slobodu a následne mesto ožije aj tradičným slávnostným hodovým sprievodom. V nedeľnom popoludňajšom programe zaznejú pozdravy primátora Čadce a predstaviteľov partnerských miest z Poľska a Českej republiky a Kysucká kultúrna nadácia udelí Poctu Karola Guleju.

Návštevníci jarmoku môžu v sobotu zavítať aj do Galérie Čadca a pozrieť si výstavu z tvorby otca a dcéry – Jozefa a Veroniky Mundierovcov. V Dome kultúry v Čadci zaujme aj výstava členov mestského fotoklubu Dobré svetlo. 

Na svojom pravidelnom každoročnom stretnutí sa nielen z Čadce ale aj z ďalších kútov Slovenska a sveta zídu rodáci a členovia Spolku priateľov Čadce, ktorý si v tomto roku pripomenul 20 rokov svojej existencie. 

Priaznivci športu môžu počas oboch sviatočných dní podporiť zápolenie jednotlivých družstiev v rámci Hokejbalového turnaja O pohár primátora mesta.
Počas celého víkendu nebudú chýbať tradičné a umelecké remeslá, predajné stánky s rozmanitým tovarom, bohatá gastronomická ponuka a neodmysliteľný lunapark s atraktívnymi kolotočmi a ďalšími zábavnými prvkami. 

Mesto Čadca aj touto cestou úprimne ďakuje všetkým spoluorganizátorom a partnerom za spoluprácu a podporu pri príprave a realizácii tohto významného mestského podujatia.

Podrobnejšie informácie nájdete na priloženom plagáte.

SRDEČNE VÁS POZÝVAME. 

Mesto Čadca sa dištancuje od akejkoľvek formy politickej kampane počas konania Bartolomejských hodových slávností.

Upozornenie o spracúvaní osobných údajov

Dovoľte nám upozorniť Vás, že priebeh podujatia bude dokumentovaný a môže byť použitý na propagačné účely. Budú sa vyhotovovať fotografie, audiovizuálne, či iné záznamy, ktoré Vás môžu zaznamenať. V prípade, ak si neželáte byť zaznamenaný, prosím nezúčastňujte sa spoločných fotení, ak je to možné vyhnite sa priestoru, kde sa vyhotovujú fotografie, audiovizuálny, či iný záznam.
Ďakujeme za porozumenie.

Ilustračný plagát. Program v textovej podobe nájdete v prílohe na stiahnutie vo formáte docx.