Presunúť na hlavný obsah

Hnutie Žíznim...

Mesto

Hnutie Žíznim založili Otcovia Misionári lásky v roku 2006 v Tijuane v Mexiku. Je to spoločenstvo veriacich kresťanov, ktorí žijú vo svete, ale spolupodieľajú sa na charizme a duchu rehole Otcov Misionárov lásky, ktorú založila bl. Matka Tereza z Kalkaty.

Cieľom Hnutia Žíznim je pomáhať tým najchudobnejším z chudobných - robiť malé veci s veľkou láskou.

Čadca bola príchodom Matky Terezy v roku 1990 zviditeľnená na celom svete. Jej posolstvo prostredníctvom mladých ľudí a všetkých dobrovoľníkov z Hnutia Žíznim – Slovensko v Čadci zostalo.

Konať dobro, pomáhať tým, o ktorých nemá nikto záujem, je veľká výzva pre našu spoločnosť, budúcnosť Európy, Čadce a Kysúc... pre každého z nás.

V auguste 2012 sa konal v Ríme prvý medzinárodný kongres Hnutia Žíznim, na ktorom sa zúčastnilo 9 krajín Európy. Presne o rok sa bude konať druhý ročník na Slovensku - v Čadci (5.8.-11.8.2013).

Rím 2012 - Hnutie Žíznim, Marek Polák foto

Očakávame približne 80 mladých ľudí z 9 krajín Európy (Tenerife, Španielsko, Taliansko, Maďarsko, Slovensko, Poľsko, Lotyšsko, Rusko, Veľká Británia, Írsko) a Ruska. Cieľom tohto stretnutia bude prehĺbenie poznania charizmy Matky Terezy, vzájomná výmena skúsenosti v službe tým najchudobnejším z chudobných, apoštolát, výlety, sv. omše, prijatie u primátora mesta Ing. Milana Guru a kultúrny program v KIC - Dome kultúry v Čadci. Máme možnosť ukázať, že i v malom meste na severe Slovenska, žijú ľudia, ktorí sú dobrosrdeční, ktorí si vedia vzájomne pomáhať tak, ako sa to od vekov tradovalo na Kysuciach. Laické Hnutie Žíznim v celej Európe vedie P. Peter Kučák MC, rodák z Čadce – Drahošanky.

Záštitu nad celým kongresom budú mať Otcovia Misionári Lásky pôsobiaci v Ríme.

Stretnutie sa môže uskutočniť aj vďaka finančnej podpore mesta Čadca.

Marek Polák
Mgr. Viera Strýčková

plagát k podujatiu