Presunúť na hlavný obsah

BESKYD RALLYE 2019

Mesto

Beskyd Rallye Turzovka je na veteránskej scéne už viac ako 20 rokov a radí sa medzi najväčšie stretnutia veteránistov na Slovensku, Česku ale aj  v strednej Európe. Tento ročník zrazu historických vozidiel sa uskutoční už tradične na medzinárodnej úrovni prostredníctvom cezhraničnej spolupráce , ktorú podporujú najvyšší predstavitelia susedných krajov.

Ako aj po minulé roky, tak aj tento rok sa všetci účastníci opäť stretneme na 4-dňovom zraze. Keďže sa bude konať už 22-ty ročník, Turzovský veterán club a partneri pre účastníkov zrazu pripravili  zaujímavý a pestrý program, rovnako ako  na predchádzajúcich ročníkoch.

Prvá etapa – prolog  bude pre účastníkov začínať už vo štvrtok. Účastníci sa z Malenovíc   presunú do Frýdlantu nad Ostravicí, kde bude výstava historických vozidiel a kultúrny program. V miestnom  kultúrnom centre prebehne  slávnostné zahájenie podujatia za účasti vzácnych hostí.

Ďalšie dve etapy ako tradične bývali, budú pozostávať z piatkovej – moravskej etapy a sobotnej – slovenskej etapy. Tento ročník sa bude niesť v znamení poznávania  prírodných krás našich regiónov . Aj keď je počet posádok obmedzený na 170, o rozmanitosť historických vozidiel a rôznych národností nebude núdza. Podujatia  sa zúčastňuje veľké množstvo posádok z Česka a Slovenska ale tešíme sa  aj na veľké zastúpenie zahraničných posádok a nadšencov veteránizmu z Francúzska, Nemecka, Poľska, Maďarska a Rakúska, ktorí spoločne s nami podniknú pripravované veteránske dobrodružstvo.

Dúfame , že naše „múzeum na kolesách“ poteší aj  obyvateľov a návštevníkov miest a obcí na celej našej trase.

Plagát k podujatiu