Presunúť na hlavný obsah

Čadčiansky krízový štáb vyhlásil v celom meste mimoriadnu situáciu

Mesto

Krízový štáb mesta Čadca vyhlásil v piatok 3. 2. 2023 pre husté sneženie mimoriadnu situáciu. Platí na celom území mesta a mestských častí a potrvá do odvolania. Ide o extrémnu situáciu, ktorá aktuálne spôsobuje množstvo problémov na celom území severného Slovenska. 

Situácia si ešte pár dni po výdatnom snežení vyžaduje plné nasadenie techniky Mestského podniku služieb Čadca, ale aj súčinnosť zmluvných spoločností, ktoré poskytnú mestu mechanizmy na vyvážanie snehu. 

„Všetky naše vozidlá a vodiči boli a sú aj naďalej v teréne, v nepretržitej prevádzke a robia maximum pre čo najlepšiu zjazdnosť vozoviek. Musíme však dodržiavať aj technické predpisy a operačný plán zimnej údržby a zabezpečovať zjazdnosť ciest od najvyššej kategórie po tú najnižšiu" uviedol primátor Matej Šimášek. 

Všetkých žiadame o trpezlivosť. Momentálne s ostatnými správcami ciest na území mesta zabezpečujeme zvážanie snehu hlavne v nočných hodinách a v problematických úsekoch ako sú mostné objekty. Prosíme vodičov, aby uvoľnili plochy pre mechanizmy zimnej údržby. Pri parkovaní dbajte na to, aby mali mechanizmy dostatok miesta na prácu. 

Vzhľadom na aktuálny stav počasia žiadame všetkých účastníkov cestnej premávky o zvýšenú opatrnosť pri pohybe po uliciach mesta. Dávame do pozornosť nonstop linku mestskej polície 159 či nonstop dispečing údržby miestnych komunikácií mesta Čadca +421414323064 alebo mobil 0915 844 572 , na ktoré sa môžu obyvatelia obrátiť v prípade závažných problémov.