Presunúť na hlavný obsah

Vedenie mesta stojí za svojimi občanmi – spúšťa petíciu 

Mesto

V posledných dňoch hladinu verejnej mienky v našom meste rozvírila informácia, že na územie Čadce majú byť v súvislosti s budovaním objektu D3 ZELENÝ MOST SVRČINOVEC - EKODUKT NAD CESTOU I/11 presídlení občania Svrčinovca.

Konkrétne ide o mestskú časť Čadca - Podzávoz, kde podľa našich informácií má byť presídlená komunita neprispôsobivých občanov. 

Je zarážajúce, že vedenie mesta sa o tom dozvedá len z neoficiálnych zdrojov a nikto z kompetentných nepovažoval za potrebné vedenie mesta informovať, hoci dôsledky takéhoto kroku bude znášať naše mesto. 

Vedenie mesta vždy malo a má záujem byť nápomocné pri riešení problémov aj v tomto prípade, a ak by sa proces presídlenia realizoval v súčinnosti s nami, určite by sme si znalosťou miestnych pomerov a citlivým prístupom našli riešenie, ktoré by nezakladalo vznik konfliktov a napätia v občianskom spolunažívaní.

Je nemysliteľné, aby predstavitelia štátnej moci a ich nominanti vo výkonných funkciách nevnímali samosprávu ako partnera!

Mesto Čadca aj touto formou ponúka súčinnosť pri riešení tohto problému, pretože sme presvedčení, že len vzájomnou súčinnosťou je možné dospieť k riešeniu, ktoré bude v prospech všetkých zainteresovaných.

Aj ty nám vieš pomôcť – vytlač a podpisom podpor petíciu

Stiahni si petičný hárok a podpor nás svojim podpisom. Petičné hárky môžete počas stránkových hodín odovzdať na sekretariáte zástupcov primátora na 1 poschodí MsÚ, číslo dverí 104 a to do 20. 3. 2023. 

Ďakujeme

Reportáž na TA3 - Sťahovanie Rómov spôsobilo na Kysuciach paniku. V Čadci spisujú petíciu, padlo prvé trestné oznámenie

Galéria