Presunúť na hlavný obsah

Letné školy plávania absolvovalo 200 detí z Čadce a okolia

Šport

ZZO Čadca, a.s. – mestská plaváreň spoločne s mestom Čadca otvorila počas prázdnin svoje brány deťom. Už druhý rok beží cyklus pravidelných škôl plávania, ktorých organizátorom je spoločnosť ZZO Čadca a mesto Čadca. Počas prázdnin je škola pre verejnosť o to viac zaujímavá, že poplatok za dvojtýždňový kurz je skutočne dostupný všetkým a je na symbolickej úrovni.

Počas tohto leta plaváreň zorganizovala pre veľký záujem až dva turnusy (júl, august). Prebiehali vždy po dva týždne, deti absolvovali desať dní po dve hodiny naplnených nielen plávaním, ale aj aktivitami na letnej terase, vyskúšali si rafty či kajaky, júlový turnus si mal možnosť zaliezť na lezeckej stene v športovej hale na štadióne, no a augustových účastníkov čaká ešte aj ukážka potápačských a záchranárskych zručností.

„Deťom sme vytvorili priestor na aktívne strávenie prázdninového času, v bazéne i mimo neho sa im venovali zdatní inštruktori, bola radosť sledovať spokojné úsmevy nielen pri odovzdávaní účastníckych medailí a diplomov. Už sa tešíme na ďalší cyklus a v podobných aktivitách budeme pokračovať,“ uviedol na margo letných škôl plávania šéf čadčianskej plavárne Eduard Gábriš.

Galéria