Presunúť na hlavný obsah

4. ročník zimných plaveckých pretekov „Kysucká žabka“

Šport

Plavecký a triatlonový klub Žabka Čadca v spolupráci so súkromnou plaveckou školou Žabka zorganizovali v predvianočnom čase už 4. ročník zimných plaveckých pretekov „Kysucká žabka“. Usporiadateľom sa podarilo v priestoroch krytej plavárne Čadca prilákať rovnú 60-ku zdatných plavcov. Okrem  plavcov z plaveckého a triatlonového klubu Žabka Čadca sa pretekov zúčastnili aj deti, ktoré prešli výberom z absolventov 20-hodinového jesenného kurzu plávania 2013. Po prvýkrát sa pretekov zúčastnili aj plavci z hosťujúceho klubu Aquapark – triatlon, Turčianske Teplice.

Najmenšie žabky kategórie „D“ (2005 a ml.) bojovali na 25-metrovej dĺžke bazéna v disciplínach  prsia, znak a voľný spôsob. Starších plavcov kategórie „C“ (2003 – 2004), kategórie „B“ (2001 – 2002), kategórie „A“ (1999 – 2000) a kategórie ženy, muži (1998 a starší) čakali 50-metrové disciplíny v poradí prsia, znak a voľný spôsob. V rámci plaveckých pretekov bola vyhlásená súťaž „plavecký trojboj“, kde sa bojovalo o zlatú, striebornú a bronzovú medailu. V trojboji rozhodovali najlepšie umiestnenia vo všetkých troch disciplínach prsia, znak aj voľný spôsob po jednotlivých kategóriách. Na záver Mgr. Jaroslav Klus, tréner plavcov, odovzdal pohár najlepšiemu športovcovi plaveckého a triatlonového klubu Žabka Čadca za rok 2013. Ocenenou sa stala len 10-ročná Karolínka Kašubová (2003), ktorá svojou vôľou a celkovým prístupom k športu dosiahla už nejeden úspech. V tento deň neostal nik smutný, lebo medaila sa ušla naozaj každému plavcovi, ktorý sa popasoval s vodou!

Vedenie plaveckého a triatlonového klubu Žabka Čadca by sa touto cestou chcelo poďakovať všetkým inštruktorom plávania a trénerom, bez ktorých by sa preteky nedokázali zrealizovať a všetkým, ktorí prispeli k zlepšeniu činnosti oboch klubov počas celého minulého roku 2013. Ďakujeme!

Galéria