Presunúť na hlavný obsah

Mesto sa nevzdáva podpory športu ani v „nedostatku“

Šport

V čase Zimných olympijských hier v Soči schválili poslanci podporu športovým klubom v objeme 30 tisíc eur. Získalo ju 16 oddielov, ktoré o financie žiadajú zväčša každý rok.

Požiadavka k Mestu Čadca bola väčšia. Dohromady 130 tisíc eur. Napätý rozpočet samosprávy však nedovoľuje masívnejšie dotácie týmto smerom. Podľa primátora Milana Guru, reálna podpora pre kluby je však oveľa väčšia.

Ako jedno z mála slovenských miest (ak nie jediné), Čadca poskytuje oddielom priestory na šport za nulový prenájom. K dispozícii je hala na Ulici športovcov a Ulici Andreja Hlinku. Všetky náklady na prevádzku znáša mesto, pričom pre väčšinu oddielov v iných mestách sú práve prevádzkové náklady v súvislosti s priestormi na tréning najvyššie.

Najväčšiu finančnú podporu pre tento rok získali futbalisti (Futbalový klub Čadca) – 9600 eur, dotáciu 4000 eur dostanú stolní tenisti (Mestský stolnotenisový klub Čadca), s podporou 3000 eur môže počítať Klub Kysuckého maratónu Čadca.

Poslanci schválili peniaze aj pre kultúrne inštitúcie. Ide však o menšiu podporu ako pre športové kluby, dohromady 4000 eur.