Presunúť na hlavný obsah

Čadca sa bude môcť uchádzať o projekty na rozvoj športovej haly, poslanci odsúhlasili zámenu pozemkov so Sevakom

Šport

Dlhé roky sa ťahá problém s pozemkami pod športovou halou v Čadci i okolo nej. Doteraz patrili Severoslovenským vodárňam a kanalizáciám, a.s. (SEVAK).  K čiastočnému riešeniu situácie došlo v minulosti, keď  radnica odkúpila miestne komunikácie, prístupy, plochu pod ľadovou plochou, pod športovou halou i pod tribúnou. Okolie športovej haly však nemalo mesto stále pod palcom.

Poslanci na poslednom zastupiteľstve situáciu na návrh vedenia radnice zmenili v prospech Čadce. Sevak od nás odkupuje pre neho potrebný majetok a my odkupujeme od Sevaku zvyšky pozemkov pri športovej hale.

Podľa primátora  Milan Guru, aj  keď Čadca disponovala v minulosti veľkou majetkovou účasťou v Sevaku a odkúpila za 300 tisíc Eur pozemky pod športovou halou a hokejbalovým ihriskom, záväzok spoločnosti Sevak uhradený nebol a splátky sa presunuli na jeho primátorské obdobie.

Teraz je primátor za mesto členom predstavenstva a jeho snahou bolo podľa neho splátky čo najviac oddialiť. No po viac ako roku sa našla cesta, ako získať všetky pozemky do majetku mesta, aby občania mesta mohli byť pyšní nielen na športovú halu, ale aj na jej okolie. Boli ohodnotené pozemky SEVAKU a vodovody s kanalizáciami vo vlastníctve mesta. Od vzájomnej dohody a finálneho riešenia už delila Čadcu len „pečiatka“ zastupiteľstva.  A stalo sa. Poslanci dali dohode zelenú.

Prečo je dôležité, aby mesto pozemky v okolí športovej haly vlastnilo? Preukázanie majetkového práva je základnou podmienkou, aby sa Čadca mohla uchádzať o získanie grantov, fondov a iných finančných príspevkov na rozvoj danej lokality. Bez majetkového usporiadania nedokáže radnica robiť žiadne investičné zámery.

Športy v Čadci majú voľnú cestu na svoj rozvoj!