Presunúť na hlavný obsah

Športové kluby Žabka Čadca bilancujú

Šport

Pretekári plaveckého a triatlonového klubu z Čadce reprezentovali mesto v roku 2022 vo viacerých plaveckých, akvatlonových, duatlonových, triatlonových či bežeckých pretekoch na Slovensku, ale aj v susednej Českej republike, kde dosiahli výborné výkony, viacerí stáli na stupňoch víťazov a zlepšili si svoje osobné maximá. Počas roka sa pretekári zúčastňovali miestnych, oblastných, celoslovenských aj medzinárodných pretekov, na ktorých dosahovali na stupne víťazov.

Medzi najväčšie úspechy v plávaní možno počítať celoročné vystúpenie Alexa Matáka, ktorý svojimi výkonmi potvrdil, že je právom najlepším plavcom Plaveckého klubu Žabka Čadca vôbec. Množstvo pódiových umiestnení v rámci plaveckých líg, dve zlaté, jedno striebro a štyri bronzy z Majstrovstiev-SSO, účinkovanie na medzinárodných pretekoch v Opave, Novom Jičíne, Zlíne a vystúpenie na M-SR v Šamoríne s 5. miestom (400 polohový pretek) a dvoma 6. miestami (100 znak, motýlik) to len potvrdili. Medzi najúspešnejšie plavecké preteky PK Žabka Čadca patrili Severoslovenská plavecká liga 4. kolo, v ktorom sa stal najúspešnejším plavcom Jakub Šuška 2. miesto (50 prsia), 2. miesto (100 prsia) a 3. miesto (50 motýlik). Zuzka Marečková obsadila 2. miesto (50 prsia) a Diana Slovjaková 3. miesto (50 prsia).

Triatlonový klub Žabka Čadca mal v pretekoch zaradených do Slovenského pohára pestré zastúpenie. Najmladšiu kategóriu najviac reprezentovali Sofia Masnicová a Patrik Halvonik, ktorí sa počtom pódiových umiestnení zaradili k najúspešnejším. Patrik stál až 8-krát na stupni víťazov. Kategóriu mladších žiačok úspešne reprezentovala Zuzana Marečková, ktorá sa môže pochváliť dvoma 2. a dvoma 3. miestami. Starších žiakov zastupovali dvaja pretekári Jakub Šuška (2-krát 3. miesto) a o rok starší Matej Mareček, víťaz Košického duatlonu. Zuzka Marečková, Jakub Šuška a Matej Mareček sa postarali o historický úspech, keď pri prvom štarte v triatlonových štafetách vybojovali na Žilinskom triatlone bronz! Úspech za hranicami v Čechách zaznamenali aj Sofia Masnicová, ktorá v seriáli Valachy tour obsadila fantastické celkové 1. miesto a Patrik Halvonik celkové 3. miesto. Mimoriadne úspešnú triatlonovú sezónu zavŕšil v Leviciach Patrik Halvonik, ktorý si na slávnostnom galavečery prevzal pohár za celkové 3. miesto v Slovenskom pohári v triatlone.

Vznikom atletického klubu Žabka Čadca v závere sezóny sa podarilo našim všestranným športovcom zabojovať aj o majstrovské tituly v atletike. Štvorica pretekárov Zuzana Marečková, Matej Tuchyňa, Jakub Šuška a Matej Mareček stihli Majstrovstvá stredoslovenského atletického zväzu v cezpoľnom behu, kde Zuzka dobehla v TOP desať, Matej Tuchyňa na 4. mieste a titul vicemajstra získal Jakub Šuška a majstra SsAZ Matej Mareček. M-SR v cezpoľnom behu v rovnakom zložení najlepšie zvládol Matej Tuchyňa, ktorý zaostal za pódiovým umiestnením o 1 priečku.
Mladým športovcom blahoželáme a prajeme silu v ďalších tréningoch a pretekoch. Rodičom, trénerom, športovému klubu Žabka a mestu Čadca patrí poďakovanie za podporu a zázemie.

Galéria