Presunúť na hlavný obsah

Mesto počas víkendu posilní odberové miesta v Čadci – ďalšie deti sa môžu vrátiť do škôl! 

Koronavírus

Víkendové testovanie v mestských odberových miestach pokračuje

Kysučania, ktorí potrebujú certifikát s výsledkom antigénového testovania na COVID-19, majú možnosť dať sa otestovať počas víkendu v piatich odberových miestach. Mesto Čadca na posilnenie kapacít otvára už pravidelne počas víkendov vlastné odberové miesta (OM), aby obyvateľom uľahčilo prístup k testovaniu bez čakania.

Mestské OM budú v prevádzke v sobotu 17. a nedeľu 18. apríla 2021 medzi 8.00 a 17.30 hod. Zoznam 5 lokalít je totožný s predošlými týždňami, všetky OM fungujú bez nutnosti objednávky.

Sobota: Základná škola s materskou školou, Podzávoz, Základná škola, M. R.Štefánika 2007, 022 01 Čadca, Základná škola, Komenského 752, 022 04 Čadca, Základná škola, Rázusova 2260, 02201 Čadca

Nedeľa: Dom kultúry, Matičné námestie 1434, 022 04 Čadca

Testovací víkend v meste Čadca odhalil 4 pozitívnych

Mesto Čadca opäť podporilo a vytvorilo na území mesta dočasné odberové miesta na antigénové testovanie, vytvorilo 5 odberných tímov.

Za víkend /10. - 11. apríl/ sa na území mesta Čadca otestovalo dočasných odberových miestach 1193 ľudí. Len 4 osoby mala pozitívny výsledok. 
Tento údaj nezahŕňa výsledky testov z ostatných odberných miest, ktoré boli v prevádzke v meste Čadca. Miera pozitivity je teda z tohto testovania 0,34 %.

Ďalšie deti sa môžu vrátiť do škôl! Pre rodičov platí stále jedna povinnosť 

Od pondelka 19. apríla sa môžu vrátiť aj žiaci 8. a 9. ročníka základných škôl. Konať sa budú môcť aj prijímačky na stredné školy. Netýka sa to čiernych okresov. Školy budú fungovať podľa školského semaforu. V čiernych okresoch môžu byť otvorené len prvý stupeň ZŠ a škôlky. V 1bordových môžu byť navyše otvorené 8. a 9. ročníky ZŠ. V červených môže byť otvorený aj celý stupeň základných škôl. Ružové okresy, teda okresy v najnižšom stupni varovania môžu otvoriť aj stredné školy a umelecké školy pre skupinovú výučbu. Naďalej budú musieť byť testovaní rodičia a v prípade druhého stupňa a stredých škôl aj žiaci. 

Plagát k podujatiu