Presunúť na hlavný obsah

Šiesty ročník plaveckej štafety už vo februári

Šport

Tradičné podujatie Plavecká 24-hodinovka alebo ak chcete 24-hodinová plavecká štafeta zapíše vo februári svoje šieste pokračovanie.

Druhý februárový piatok odštartuje od 8:00 h. na plavárni v Čadci Plavecká 24-hodinová štafeta. Podujatie, ktoré je určené pre širokú plaveckú verejnosť sa počas rokov vždy tešilo hojnej účasti plavcov. Organizátori veria, že inak tomu nebude ani v aktuálnom ročníku. Doobedie je určené najmä pre žiakov základných, ale aj stredných škôl z mesta Čadca. Nič však nebráni verejnosti, či vytrvalcom, ktorí chcú vylepšiť svoje osobné rekordy, aby sa zapojili už od ranných hodín. 

Nejde o rekordy

V poslednom ročníku viac ako dvesto plavcov zaplávalo bezmála 700 000 metrov. Zatiaľ absolútny rekord drží štafeta z roku 2020, kedy plavci celkovo zaplávali neuveriteľných 962 950 metrov. Organizátorom ani v tomto ročníku však o rekordy nejde. „Naďalej sa držíme toho, že z podujatia nechceme robiť plaveckú súťaž. Ide nám o zapojenie čo najširšej verejnosti a rekordy aj keď sú pekné, vôbec nie sú prioritou,“ hovorí František Ujházi z plavárne. 

Štart štafety je v piatok 9. 2. 2024 od 8:00 h. a trvať bude 24 hodín keď skončí o 8:00 h. v sobotu 10. 2. 2024. Vstup na plaváreň je počas štafety zdarma, každý z účastníkov dostane diplom. Noční plavci, ktorí by si chceli rezervovať plaveckú dráhu môžu stále napísať na mail info@plavarencadca.sk, prípadne sa ozvať na tel. číslo 0948 644 768.

Podujatie organizuje Mestský podnik služieb Čadca, CVČ Čadca a Mesto Čadca. Aktuálny ročník štafety mediálne podporili Týždenník Kysuce, MY Kysucké noviny a Slovenská plavecká federácia.

Mestská plaváreň v Čadci

Čadčianska plaváreň slúži obyvateľom od roku 1983 a je doposiaľ jedinou plavárňou na Kysuciach. Vzhľadom k svojmu „veku“ si udržiava kvalitu služieb na vysokej úrovni.

Plavecký bazén má dĺžku 25 metrov a šírku 16 metrov s 8 plaveckými dráhami. Okrem bazénu ponúka objekt služby fitness centra a solárií na poschodí. Odpočinúť a zrelaxovať sa však môžete aj v dvoch saunách – parnej a fínskej. 

Od roku 2014 objekt plavárne prevádzkuje Mestský podnik služieb Čadca ako príspevková organizácia Mesta Čadca.

Galéria